MIDDEN - DELFLAND

Wim Gielesen 25 jaar dirigent jeugdorkest Sint Caecilia

7 november. Het is 25 jaar geleden dat Wim Gielesen het dirigentschap van het jeugdorkest van Muziekvereniging Sint Caecilia overnam van de toenmalige dirigent Aad Boks. Daarnaast was Wim de muzikale leider van twee musicalprojecten in Schipluiden: Jesus Christ Superstar (2004) en De Musical Mix (2009) en heeft hij al jarenlang de leiding over de buitenoptredens van muziekvereniging Sint Caecilia, zoals op Koninginnedag en bij de intocht van Sinterklaas in Den Hoorn en Schipluiden. Deze lange staat van dienst was de reden dat Burgemeester Arnoud Rodenburg hem de gemeentelijke erespeld op zijn feestelijke jas mocht spelden.

Het huidige jeugdorkest van Sint Caecilia, Schipluiden
Het huidige jeugdorkest van Sint Caecilia

Het publiek was massaal naar de feestelijk versierde zaal van de Dorpshoeve in Schipluiden gekomen. Voor dirigent Wim Gielesen en het jeugdorkest begon de avond min of meer als een 'gewoon' concert dat in het teken van Wim's 25-jarige jubileum stond. Bij de aankondiging van het laatste muziekstuk werd hem de regie uit handen genomen: de leden van het jeugdorkest werd verzocht vroegtijdig hun plek in het orkest te verlaten. Van achter uit de zaal verscheen onder luid applaus een 'nieuw' orkest, volledig bestaande uit oud-leden van het jeugdorkest, die voor deze feestelijke gelegenheid het slotstuk van de avond, A Discovery Fantasy van Jan de Haan, hadden ingestudeerd. Uiteraard wist Wim dit stuk met zijn gelegenheidsorkest op vertrouwde wijze tot een goed einde te brengen.

Gemeentelijke erespeld voor jubilaris

De volgende verrassing diende zich aan toen burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland het woord kreeg voor een plechtig moment. Hij deelde mee dat het College van Burgemeester en Wethouders had besloten Wim Gielesen de Erespeld van de gemeente Midden-Delfland toe te kennen voor zijn activiteiten en inzet voor de muziekvereniging Sint Caecilia en de gemeente. Na overhandiging van enkele cadeaus van het jeugdorkest van Sint Caecilia en Wim's echtgenote kon iedereen een toast uitbrengen op de jubilerende dirigent en verder napraten over de avond en de afgelopen 25 jaren jeugdorkest. Oude en nieuwe foto's van Wim als muzikant op hoorn, die hij van kinds af aan speelt, en dirigent werden op een groot beeldscherm getoond.


Felicitaties van burgemeester Rodenburg

Gelegenheidsorkest samengesteld uit oud-leden van het jeugdorkest van Sint Caecilia, Schipluiden
Gelegenheidsorkest samengesteld uit oud-leden van het jeugdorkest van Sint Caecilia

Dirigent Wim Gielesen - uit de 'oude doos'

Wim Gielesen 25 jaar dirigent van Sint Caecilia, Schipluiden
Zomerfeestconcert bij de jachthaven - harmonie o.l.v. Wim Gielesen

Wim Gielesen 25 jaar dirigent van Sint Caecilia, Schipluiden
Het Wilhelmus tijdens Koninginnedag in Den Hoorn

Wim Gielesen 25 jaar dirigent van Sint Caecilia, Schipluiden
Het Circusconcert tijdens het 75-jarig jubileum in 1996.