MIDDEN - DELFLAND

Sfeervolle Kerstmarkten in Midden-Delfland

11, 12, 18 December. In voorbereiding op het grote feest van Kerstmis werden ook in de drie dorpen van Midden-Delfland diverse kerstactiviteiten georganiseerd. Precies op tijd voor de kerstmarkten verdween het natte en herfstige weer en kondigde een flinke winterperiode zich aan met veel sneeuw en vorst. Schaatsen op natuurijs behoorde ook tot de mogelijkheden. De ijsbaan van Schipluiden opende al op 19 december. 

Kerstmarkt in Den Hoorn - 11 december

Op 11 december was er in Den Hoorn de kerstmarkt binnen in de Hoornbloem. Buiten bij de ingang probeerde de scouting al de glühwein te slijten aan de stroom van bezoekers. De kerstmarkt bestond vooral uit een reeks kramen met kerst- en winterspullen. Ook winterbanden vallen hier natuurlijk onder. Toneelvereniging VAT'75 verzorgde op het podium een fraai tableau vivant met de IJskoningin. De Maxima's probeerden hun onlangs gelanceerde KerstCD aan de man/vrouw te brengen. Fotoalbum van de Kerstmarkt.

Kerstmarkt Den Hoorn 11 december 2009

Kerstmarkt in Schipluiden - 12 december

Op het gezellige plein voor de Dorpskerk, in de Boeg en langs de Dorpsstraat werd een bijzonder sfeervolle kerstmarkt georganiseerd. In de kerk was er een speciaal kerstprogramma met zang en kerstverhalen. De Kerstman kwam even na vier uur met een prachtig verlichte kerstbrandweer aangereden. In zijn gevolg twee verlichte kerstboom-assistenten. Buiten was er veel muziek en zang van o.a. koperblazers, het Kerstvrouwenkoor en de Maxima's. Cult Royale was aanwezig om Schipluidenaren aan het breien te krijgen, met als doel een straatlantaarn, brugleuning of een ander stuk straatmeubilair te versieren; en dat lukte al aardig. Toneelvereniging VAT'75 presenteerde ook hier hun tableau vivant met de IJskoningin. Warme drankjes en hapjes maakte de markt compleet. Website van de Kerstmarkt Schipluiden en het fotoalbum.

Kerstmarkt Schipluiden 12 december 2009

Lichtjesfeest in Maasland - 18 december

Bij het lichtjesfeest was er een lange verlichte-ballonnen optocht op weg naar het Kerkplein. Aan de Burg. van der Lelykade maakten schoolkinderen op straat afbeeldingen met waxinelichtjes. Op het Kerkplein werd kerstmuziek gemaakt door o.a. harmonieorkest Euterpe. De Kerstman had ook naar Maasland zijn versierde brandweerwagen meegenomen. Nadat het Schutse kinderkoor twee kerstliedjes had gezongen kon met 'vereende krachten' de verlichting van de kerstboom worden aangestoken onder leiding van burgemeester Arnoud Rodenburg. De glühwein van Lex Grofa smaakte goed. Fotoalbum van het Lichtjesfeest.

Lichtjesfeest Maasland - 18 december 2009