MIDDEN - DELFLAND

Boeren Goudse Oplegkaas bij 'Fair Food'
Hoeve Avondrust, 10 december 2009 17.00 tot 22.00 uur

Boeren Goudse Oplegkaas is een unieke kaas. Gemaakt op ambachtelijke wijze door kaasmakers die vaak generatielang op de boerderij kaasmaken. De rauwmelkse Boeren Goudse Oplegkaas is uniek omdat deze kaas van meer dan twintig kilo wel tot vier jaar kan rijpen. De tijd zorgt voor het ontstaan van een onvergelijkbare, volle en complexe smaak.

Deze bijzondere kaas wordt nog maar op een paar boerderijen in het Groene Hart gemaakt. Slow Food werkt aan de traditie van boerenkaas maken. Een eeuwenoud ambachtelijk product met een onvergetelijke smaak blijft dan bewaard voor onze kinderen.
Twee producenten van Boeren Goudse Oplegkaas maken deze kaas nog op een traditionele manier. Zij hebben zich verenigd in het Slow Food Presidium Boeren Goudse Oplegkaas. Zij maken de zware kazen met behulp van houten vaten met linnen doeken. Voor deze kaas gebruiken ze de rauwe melk van koeien die in de zomer grazen op de weilanden van het Groene Hart. Tijdens proeverijen werd de kaas omschreven als plezier, fris, kruidig, gedroogde vruchten, hazelnoot, verleiding, zoetachtig, blijvende intensiteit, geur van boter, hartig en zoetig, delicaat, zacht aroma, smelt zacht in de mond, perfect in balans.

Boeren Goudse Oplegkaas

Hoeve Avondrust organiseert in samenwerking met Slow Food convivium De Perelaar Den Haag en met Slow Food Convivum Rotterdam op 10 december a.s. een markt met streekproducten op de Hoeve zelf.

Deze streekmarkt wordt georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van de slow Food beweging. Slow Food bestaat op 10 december a.s. formeel op de kop af precies 20 jaar. Daarom is 10 december ook uitgeroepen tot Terra Madre Day, De dag van Moeder Aarde. De meer dan 1000 Slow Food en de Terra Madre voedselgemeenschappen in alle uithoeken van de wereld zijn opgeroepen een activiteit te organiseren. Wij vieren het dus met een streekmarkt bij Hoeve Avondrust aan de Zuidbuurt, in het Midden-Delfland gebied.

Er zijn verschillende stands met heerlijke ambachtelijke lekkernijen. Uitstekend geschikt om uw inkopen te doen voor de feestdagen : Boeren Goudse Oplegkaas, ambachtelijk bier, honing, geitenkaas, mosterd, jam, chutney, vruchtensappen etc.

Hoeve Avondrust is aangesloten bij Slow Food Den Haag en organiseert deze streekmarkt onder het motto "Fair Food" met sfeervolle verlichting en een gezellige winterse sfeer op het terrein van hun boerderij (rond de gerestaureerde karnmolen).

De naam Fair Food heeft te maken met het Slow Food thema "Eat local" en met het feit dat de gemeente Vlaardingen op het punt staat ook een Fair Trade gemeente te worden.

Fairtrade- en Streekproducten gaan hand in hand tijdens "Fair Food".

Wij willen u van harte uitnodigen !
Hoeve Avondrust, Zuidbuurt 46, Vlaardingen (tegenover de Freegolf)

De toegang is gratis.

Bron: Persbericht Hoeve Avondrust 30 november 2009