MIDDEN - DELFLAND

Mario Ridder scoort op Duitse rails

29 april. De samenwerking tussen topkok Mario Ridder en de Duitse hogesnelheidstrein ICE International heeft uiterst goed uitgepakt. Treinreizigers kozen het meest voor gerechten van ‘cateraar’ Ridder van De Zwethheul uit Schipluiden. 

Gestoofde lam in zijn eigen jus is het best verkochte gerecht tijdens de campagne ‘Europa erleben. Sterne geniessen’, een actie waarbij diverse internationale topkoks gerechten maakten voor de Duitse hogesnelheidstrein ICE International.

Van het succesvolle lamgerecht van Ridder, eigenaar van tweesterrenzaak De Zwethheul in Schipluiden, werden er meer dan zevenduizend van verkocht. Deze verkopen zorgden voor een omzet van 85.000 euro. Dat laat de Deutsche Bahn weten in een brief aan Ridder. Verder laat de treinmaatschappij weten dat in april 2008 ongeveer 41.000 gerechten van Mario Ridder werden verkocht.

 

Restaurant Zwethheul in Schipluiden

Vooraf aan de cateringklus liet Ridder weten het een uitdaging te vinden om een breed publiek te bereiken en een stukje smaakbeleving mee te geven. Ridder vertaalde typische Hollandse maaltijden naar een breed publiek.

Bron: 29 april 2009 Misset Catering


Topkok Mario Ridder wordt 'treincateraar'

Mario Ridder, chef-kok van het tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden, gaat maaltijden maken voor treinen. Ridder bedenkt gerechten voor de hogesnelheidstrein ICE International, waarna Duitse cateringmedewerkers de gerechten maken.

In De Telegraaf meldt Ridder dat het ‘een uitdaging is om een breed publiek te bereiken en een stukje smaakbeleving mee te geven’. Ridder heeft typische Hollandse maaltijden commercieel vertaald naar een breed publiek.

De maaltijden worden vervolgens gemaakt in Duitse keukens, waar cateringkoks op callsheets precies kunnen lezen wat Ridder heeft bedacht.

Het initiatief van Ridder bewijst dat steeds meer topkoks hun naam en bedrijfsnaam verbinden aan ‘vervoerspartijen’. Zo is het al enige tijd gebruikelijk dat topkoks maaltijden bedenken voor vliegmaatschappijen. De samenwerking van Ridder met ICE International is het eerste ‘culinaire samenwerkingsproject op rails’ in ons land.

Bron: 11 april 2009 Misset Catering.