MIDDEN - DELFLAND

Cursus De Natuurlijke Tuin

Op verzoek van de gemeente Midden-Delfland organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling een cursus De natuurrijke tuin. De cursus van twee avonden wordt gehouden op donderdag 1 oktober en 8 oktober van 20:00 - 22:00 uur en zal plaatsvinden in de clubhuis van de IJsclub Vlietland in Schipluiden.

Belangstellenden kunnen zich opgeven via 015 - 2610048 of afdelingDelfland@knnv.nl.  De kosten bedragen 10 euro. Na opgave krijgen de deelnemers een bevestiging.

Wat een natuurrijke tuin is wordt behandeld aan de hand van planten en dieren als vlinders, egels, water, bodem, ziektes, bemesten, zaadwinning. Ook komen de persoonlijke behoeften voor de natuurrijke tuin aan de orde. Aan het eind van de cursus heeft iedere cursist een plan om tot een natuurrijke tuin te komen.

De aanleiding om deze cursus aan te bieden is omdat tuinen een belangrijke schakel in de stedelijke natuur zijn.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft is de natuurvereniging voor Delfland (de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland), en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De natuurvereniging probeert de inwoners van Delfland enthousiast te maken voor de 3 N's: natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming.

De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland