MIDDEN - DELFLAND

Excursie Vleermuizen in Schipluiden

Op vrijdag 28 augustus organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een excursie Vleermuizen. De start is om 21:00 uur bij Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Verzamelen met de fiets.

Met behulp van de bat-detector gaan we deze zomeravond op zoek naar vleermuizen. Er zal vooraf en tijdens de excursie uitleg aan de deelnemers worden gegeven over vleermuizen in algemene zin, hun leefwijze, gedrag, geluiden, verblijfplaatsen en hun wettelijke beschermde status.

De reden om deze excursie te organiseren is het jaarthema Vleermuizen, in dit jaar brengt de KNNV deze bijzondere diergroep onder de aandacht. De KNNV, de natuurvereniging voor Delfland, organiseert dit thema om informatie geven over vleermuizen, het in kaart brengen van het voorkomen van deze dieren en adviezen te geven voor de bescherming van deze dieren. Het motto is dan ook als je een vleermuis ziet, geniet er van en meld het de KNNV.

Zoekkaart

Vraag een zoekkaart aan: afdelingDelfland@knnv.nl of (015) 214 36 75 (na 18:00 uur).
De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De kaarten zijn ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Het werkgebied van de KNNV afdeling Delfland omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Vleermuis - foto KNNV

Wat is en doet de KNNV

De natuurvereniging KNNV probeert de inwoners van Delfland enthousiast te maken voor de 3 N's: natuurstudie, natuurbeleving/educatie en natuurbescherming.

De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland. 

Belangstellenden kunnen zich gratis abonneren op KNNV Nieuws; een wekelijkse email uitgave. Stuur een email aan afdelingDelfland@knnv.nl

Bron: Persbericht KNNV 19 augustus.