MIDDEN - DELFLAND

Broekpolderweg weer goed voor fietsers

Op 9 februari is de metamorfose van de Broekpolderweg officieel afgerond. De wethouders van Midden-Delfland, Maassluis en Vlaardingen, de directeur Wegen en Verkeer van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, en de directeuren van BEREIK! en de Fietsersbond fietsten over de weg om zelf de veranderingen te ondervinden. Scholieren die voorbij fietsten werden getrakteerd op een gratis pannenkoek.

Het door het klachtenmeldpunt van de Fietsersbond uitgeroepen 'slechtste fietspad van Nederland' is nu een comfortabele weg voor automobilisten én fietsers. Voor fietsers zijn aan beide kanten van de weg aparte, in rood geasfalteerde stroken gemaakt die de ruimte voor de fiets duidelijk markeren. Er zijn voor auto's snelheidsremmende verkeersdrempels aangelegd. De drempels zijn geaccentueerd met reflecterende paaltjes. Het gebruik van klinkers in het midden van de weg, dwingt auto's rustiger te rijden.

Het opknappen van de Broekpolderweg is voltooid door gezamenlijke inspanningen van de Fietsersbond, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, de gemeenten Vlaardingen, Midden-Delfland en Maassluis, en BEREIK!

Broekpolderweg fietspad

Broekpolderweg fietspad

Bron: Gezamenlijk persbericht Rijkswaterstaat Zuid-Holland, de gemeenten Midden-Delfland, Vlaardingen en Maassluis, BEREIK!, en de Fietsersbond,