MIDDEN - DELFLAND

Delflandrace op zaterdag 12 en zondag 13 september 2009
Historische zeilrace van Schipluiden naar Maasland

Een zeilrace van oude trekschuiten. Op 12 en 13 september strijden meer dan tien historische Westlanders om de eerste plaats. Welk schip is het snelst? De race gaat van Schipluiden, via de Vlaardingse vaart, over de Boonervliet, Noordvliet of Trekvliet, naar Maasland en weer terug. Geniet van de gezellige sfeer en het oer-Hollandse spektakel van deze historische race in het wonderschone Midden-Delfland. Kom kijken of doe mee! De Delflandrace is een evenement dat u niet mag missen.

Op zaterdag 12 september om 14.00 uur lost het historische Atkins Bataljon, onder commando van burgemeester Arnoud Rodenburg, musketschoten. Het eerste schip vertrekt, de race is gestart. Elke twee minuten vertrekt er een schuit. De race waaraan bedrijven, verenigingen en vriendengroepen meedoen, eindigt om 17.00 uur. Dan begint het walfeest. In de Dorpsstraat wordt het captainsdiner, een traditionele schippersmaaltijd met kapucijners, spek en augurken, geserveerd, de Maxima's zingen zeemansliederen en 's avonds (om 20.15 uur) klinkt de 'Water Music' van Händel over het water van Schipluiden. Het muziekstuk wordt uitgevoerd door het Zuid-Hollands Begeleidingsorkest.
Op zondag 13 september is de schippersrace. De eerste schuit vertrekt dan om 12.00 uur.

Delflandrace 2007, Schipluiden - Maasland -Schipluiden

Rondvaartboot

De zeilrace is een uniek evenement van cultuurhistorische waarde, dat eens in de twee jaar gehouden wordt. Kom kijken naar de prachtig gerestaureerde Westlanders in het schilderachtige Schipluiden en Maasland. U kunt het spektakel vanaf de kant volgen, maar het is ook mogelijk om in de rondvaartboot te stappen. Op zaterdag vertrekt er een rondvaartboot om 14.00 uur (instappunten in Maasland en Schipluiden). Een tochtje met de rondvaartboot kost 2 euro.
En wilt u ook een hapje mee-eten? Dat kan. U kunt deelnemen aan het gezellige capainsdiner, luisteren naar de sterke verhalen onder genot van een glas bier. De schippersmaaltijd kost 15 euro. En u kunt zich intekenen bij Jan Holtkamp (telefoon 015 - 380 9261, e-mail: gaech@kabelfoon.nl).

Doe mee met de zeilrace

Op zaterdag 12 september is de sponsorrace. Bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en buren kunnen zich als team inschrijven. Er zijn nog een paar Westlanders vrij. Een team bestaat uit vijf of zes personen. Samen met de schipper varen ze met de historische schuit van Schipluiden, langs de oude trekroute, naar Maasland en terug. Het sponsorbedrag voor bedrijven is 500 euro voor een hele dag zeilvertier, inclusief twee etentjes (waaronder het captainsdiner). Verenigingen en instellingen betalen 300 euro. Teams van vrienden en buren worden ook van harte uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen zonder financieel bezwaar meedoen. Aanmelden kan bij Jan Holtkamp van Stichting Evenementen Midden-Delfland. Telefoon 015 - 380 9261, e-mail: gaech@kabelfoon.nl.
Het is trouwens ook mogelijk om het zeilevenement te sponsoren zonder mee te doen.

Persbericht 26 augustus 2009


Delflandrace 2009 op 12 en 13 september
Bedrijven, verenigingen en vriendengroepen kunnen zich nu inschrijven

Op 12 en 13 september wordt voor de 5e keer de Delflandrace gehouden. De wedstrijd van zeilende westlanders van Schipluiden naar Maasland en terug, gaat grotendeels langs de oude trekschuitroute over de Vlaardingsevaart, Boonervliet, Noordvliet of Trekvliet en weer terug over de Vlaardingsevaart. Op zaterdag is de sponsorrace waaraan bedrijven, verenigingen, buren- en vriendengroepen kunnen meedoen. Inschrijven kan tot 1 september 2009.

Zelf meevaren

Op zaterdag is de sponsorrace. Bedrijven, verenigingen en vriendengroepen varen dan als bemanning mee. Na de race is een captainsdiner in de Dorpsstraat van Schipluiden. Een team bestaat uit 5 a 6 personen. Het sponsorbedrag voor bedrijven is 500 euro voor een hele dag zeilvertier, inclusief twee etentjes (waaronder het captainsdiner). Verenigingen en vrienden (buren)groepen betalen 300 euro.
De race begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Delflandrace 2007, Schipluiden - Maasland -Schipluiden

Sfeer en spektakel

De Delflandrace staat voor sfeer en spektakel. Het is een uniek en gezellig evenement van een groot aantal historische schepen in het schilderachtige Schipluiden. Al ruim voor het startsein om 14.00 uur maken de schippers al keuvelend hun zeilen en tuig in orde. De spanning neemt toe naarmate het startschot te horen is. En dan vertrekt de eerste schuit. De mannen en vrouwen in de jaaglijn trekken met hun volle gewicht de westlander tot waar de zeilen gehesen kunnen worden. De tweede schuit zit ze al snel op de hielen.'s Avonds na de wedstrijd, aan het captainsdiner, worden sterke staaltjes verteld over het spektakel. Nog tot laat klinken de zeemansliederen door de Dorpsstraat.

Delflandrace 2007, Schipluiden - Maasland -Schipluiden

Inschrijven

Wilt u met uw vriendengroep inschrijven? Wilt u met de buren meedoen? Of een origineel bedrijfsuitje organiseren? Meldt u aan bij Jan Holtkamp van Stichting Evenementen Midden-Delfland. Telefoon 015 - 380 9261, e-mail: gaech@kabelfoon.nl.

Delflandrace 2007, Schipluiden - Maasland -Schipluiden

Persbericht 4 augustus 2009