MIDDEN - DELFLAND

25 jaar Brandersfeesten
Het laatste weekend van september is het Feest! in Schiedam

Het is 25 jaar geleden dat de straten van Schiedam zich vulden met duizenden mensen die voor de eerste keer naar de Brandersfeesten kwamen. Met het 25-jarig jubileum is er tijdens de Brandersfeesten genoeg reden om Feest! te vieren. Daarom wordt er dit jaar groots uitgepakt met bijzondere acts, spectaculaire programmaonderdelen en een spetterende afsluiting. Kortom, het is Feest! in Schiedam op 25, 26 en 27 september.

Vrijdag om 20.15 uur opent burgemeester Verver-Aartsen de Brandersfeesten tijdens de Taptoe op het Stadserf. Hierna is het een heel weekend lang Feest! in Schiedam. Op zaterdag en zondag zijn er naast de Brandersmarkt diverse themamarkten, waaronder de kunstmarkt rondom de Korenbeurs. Een groot aantal professionele kunstenaars en amateurkunstenaars stelt hier hun kunst tentoon. Ook is er het hele weekend live entertainment in de straten van Schiedam. Levende routeplanners, die de bezoekers op weg helpen, beesten op stelten en iedereen die toe is aan een rustmoment, kan zitten op een bank, die door de stad gedragen wordt. Verspreid door het centrum zingen tientallen shantykoren bekende meezingers en 's avonds zetten de vele cafés de muzikale toon. Op verschillende buitenpodia treden bandjes op. Niet alleen door de straten maar ook op het water is het Feest!. er komt een recordaantal boten naar de haven van Schiedam en met de Waterspelen is er veel te beleven rondom de Lange Haven.

Ter ere van het 25-jarig jubileum vindt op zaterdag rond 12.30 uur de officiële opening van de Schollentegels plaats. Deze prachtige tegels zijn vorig jaar tijdens de Branderfeesten door verschillende bezoekers onder leiding van Mozaïekatelier Stukje bij Beetje gemaakt en geschonken aan de gemeente Schiedam. De gehele middag springt Apollo Toneel terug in de tijd: op de vismarkt verkopen zij op traditionele wijze Schollen.

Op zaterdagavond 26 september start rond 21.00 uur de Gondelvaart. Ruim vierentwintig boten aangekleed in het thema Feest! varen door de havens van Schiedam. Terwijl het publiek staat te genieten van al het moois op het water zorgen de dweilorkesten op de kade voor een feestelijke stemming. De afsluiting van de Brandersfeesten is dit jaar ter ere van het jubileum in een nieuw jasje gestoken. Op zondagavond om 21.00 uur is er op het Stadserf een sfeervolle en spectaculaire lasershow, de grand finale van de 25ste editie van de Brandersfeesten!

Kijk voor het overzicht van het totale programma op de vernieuwde website www.brandersfeesten.nl. Niet alleen de website is ter ere van het 25-jarige jubileum in een nieuw jasje gestoken, ook het programmaboekje en het logo zijn vernieuwd.

Brandersfeesten Schiedam

Bron: Persbericht Brandersfeesten 14 september