MIDDEN - DELFLAND

Ommetje Den Hoorn - Kruikiuspad

13 oktober. Iedereen gebruikt dit gezegde wel eens op een wat saaie en herfstige zondagmiddag: even eruit, even "een ommetje" maken, een korte wandeling met de familie. Den Hoorn heeft nu zijn eigen "Ommetje Den Hoorn - Kruikiuspad". Deze wandelroute werd op 13 oktober officieel overhandigd. De gratis folder zal op veel plaatsen in Den Hoorn en Midden-Delfland verkrijgbaar zijn (ook via internet).

Voorafgaand aan de overhandiging werd door een klein gezelschap, waaronder de maker van het ommetje, de heer Van de Poll, een deel van het 7 kilometer lange ommetje gewandeld. Het ging hierbij vanaf café Delfland 

over de Tanthofkade, een eeuwen oude dijk, langs ijsbaan Bertus en door het bosrijke deel van de Kerkpolder naar de Tramkade. Van hier ging het terug naar de brug Overgaag, over de Gaag, en via de Kickertkade, de Lookwatering en Looksingel terug naar de Hoornbloem. Onderweg gaf Van de Poll uitleg over de bijzonderheden langs de route en gaf hij suggesties aan de delegatie van de gemeente voor verbetering en verfraaiing van de directe omgeving van zijn route.

Ter promotie van Den Hoorn is in opdracht van het gemeentebestuur een wandelroute uitgewerkt door de heer van de Poll. Deze wandelroute is gebaseerd op een uitwerking van de gemeenschappelijke beleidsdoelen 'Vitale dorpen' en 'Cittaslow'. In Den Hoorn is er veel woningbouw en het inwonersaantal neemt toe. Toch zijn er maar weinig 

Ommetje Den Hoorn
Ommetje Den Hoorn met uitleg van Van de Poll

inwoners van Midden-Delfland (en daarbuiten) die op de hoogte zijn van de mogelijkheid om een landschappelijk interessante wandeling om en door het dorp Den Hoorn te maken. 

Van de Poll overhandigde de folder 'Ommetje Den Hoorn' aan wethouder Tineke van Nimwegen, commissievoorzitter Fred Plooij en twee meedenkers van Vitale Dorpen, mevrouw C.A. van de Ende en de heer Andre van Deursen.

Ommetje Den Hoorn loopt over een deel van de Tanthofkade
Ommetje Den Hoorn loopt over een deel van de Tanthofkade

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland; foto's ©GDP