Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Lezing Vleermuizen

3 maart. De KNNV, het IVN en de Vogelwacht organiseren op 11 maart, een lezing over Vleermuizen. Deze lezing wordt gegeven door Carolien van der Graaf. De lezing begint om 20:00 uur in het natuur- en milieucentrum de Papaver, Korftlaan 6, Delft. De toegang is gratis. Download hier de Zoekkaart Vleermuizen.

Zij laat prachtige beelden zien van het leven van vleermuizen, eten, wonen, hun jaarcyclus, hoe zij door het landschap gaan, wat bedreigingen voor vleermuizen zijn, hoe we ze kunnen beschermen. Welke soorten komen in de regio Delft voor. Deze lezing is in het kader van het jaarthema Vleermuizen van de KNNV afdeling Delfland. Carolien is actief in de werkgroep Vleermuizen Nederland en eindredacteur van het blad VLEN-Nieuws.

Deze lezing wordt gegeven naar aanleiding van het jaarthema Vleermuizen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, o.a. tentoonstellingen in de diverse bibliotheken, excursies, lezing, lessen, speurtochten en markten.

De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). Een zoekkaart Vleermuizen is tijdens de lezing verkrijgbaar of via e-mail, afd.RegioDelft@knnv.nl.

Zag u een Vleernuis: klik hier

Wat doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is een natuurvereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

Bron: Persbericht 3 maart KNNV afdeling Delfland


KNNV jaarthema 2009: Vleermuizen

Op vrijdag 27 februari opent wethouder wethouder A. Weverling van de gemeente Westland het jaarthema Vleermuizen. Hij doet dat om 20:00 uur in de bibliotheek van Naaldwijk, St. Martinusstraat 67. Dit jaarthema wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft. De KNNV, als de natuurvereniging voor Delfland, organiseert dit thema om informatie geven over vleermuizen, het in kaart brengen van het voorkomen van deze dieren en adviezen te geven voor de bescherming van deze dieren.

De wethouder opent dit Jaar van de Vleermuis door de tentoonstelling Vleermuizen voor geopend te verklaren en hij zal ook ingaan over de relatie tussen vleermuizen en de gemeente. Deze tentoonstelling geeft een beeld van het leven van vleermuizen; welke soorten er zijn en hoe deze te beschermen. De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van deze dieren met behulp van een zoekkaart Vleermuizen.

Zoekkaart

Vraag een zoekkaart aan: afd.RegioDelft@knnv.nl of 015-2143675 (na 18:00 uur). 
De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).
De kaarten zijn vanaf 1 maart, ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Overige materialen en activiteiten

Voorts heeft de KNNV een poster en een brochure beschikbaar en worden excursies en een cursus rond dit onderwerp georganiseerd. Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afd.RegioDelft vragen over vleermuizen of de natuur stellen.

In de bunkers van het Staalduinsebos overwinteren veel Vleermuizen
In de bunkers van het Staalduinsebos overwinteren veel Vleermuizen, foto: www.middendelfland.net.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afd. Regio Delft is de natuurvereniging voor Delfland, een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving/educatie en natuurbescherming, Via activiteiten als excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten zoals inventarisatiewerk en laten zij stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als knotten en padden overzetten. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

Bron: persbericht KNNV afd. regio Delft

10 april 2024