Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Het 'gat' is gedicht

Op donderdag 8 oktober heeft de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een cheque van 20.000 euro overhandigd aan Michiel Houtzagers, directeur, Zuid-Hollands Landschap. Dit gebeurde in de Party Boerderij Zwethburch in De Lier. Dit bedrag was verzameld in de actie Dicht het Gat, die de KNNV was gestart om het financiële gat te dichten voor de aankoop van een deel van de Zeven Gaten in De Lier. Lees ook het "Het Gat, eindverslag" (KNNV 22 december 2009)

Een volle zaal begroette deze overhandiging met een luid applaus. Van dit bedrag wordt 10.000 euro besteed aan de koopsom en 10.000 euro aan kleinschalige natuurinrichting en een informatiepaneel.

Tijdens de avond heeft Jacques Moerman, de voorzitter van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden een zeer informatieve en beeldende lezing gegeven over de cultuurhistorie van de Zeven Gaten en omgeving en de boerderij Hofzicht.

Er hebben 111 personen een bedrag gedoneerd van 5 - 2.000 euro; sponsoring werd ontvangen van John Kleijweg B.V., Nlm Groenewegen Holding, Entree, Adviesbureau, Zuidkoop b.v. en de volgende fondsen VSB Westland en stichting Loswal de Bonnen.

Bron: Persebericht KNNV afs. Delfland.

Afsluiting KNNV actie: Dicht het gat. Foto www.middendelfland.net
Voorzitter Geert van Poelgeest (r) overhandigt de cheque.

Afsluiting KNNV actie: Dicht het gat. Foto www.middendelfland.net
Actie: Dicht het Gat afgesloten in de Zwethburch, foto's www.middendelfland.net.

Referenties:


Aankondiging: Lezing De Zeven Gaten en afsluiting Actie Dicht het Gat

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op donderdag 8 oktober een lezing De Cultuurhistorie van de Zeven Gaten in de Party Boerderij Zwethburch, Groeneveld 1 in De Lier, de aanvang is 20:00 uur. De toegang is gratis. Belangstellenden worden opgeroepen om deze lezing bij te wonen.

Jacques Moerman, de voorzitter van de Historische Vereniging Oud Schipluiden verzorgt de lezing, hij zal zijn jarenlange onderzoek van de Zeven Gaten met woord en beeld vertonen.

Tevens is deze avond de afsluiting van de actie Dicht het Gat. De aanleiding van deze actie is dat het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) probeert het natuurgebied de Zeven Gaten te kopen. Het aankoopbedrag is echter hoger dan het ZHL kan bieden. De KNNV afdeling Delfland heeft het ZHL aangeboden om het ontbrekende bedrag (20.000 euro) voor de aankoop van het natuurgebied de 7 Gaten voor hen in te zamelen. Aan het eind van de avond wordt de hoogte van het ingezamelde bedrag bekend gemaakt.

Van dit bedrag wordt 10.000 euro besteed aan de koopsom en 10.000 euro aan kleinschalige natuurinrichting en een informatiepaneel.

Meer informatie op telefoonnummer: 015 - 261 00 48, www.knnv.nl/afdelingDelfland; afdelingDelfland@knnv.nl

Actie Dicht het Gat... van de Zeven Gaten

Wat is en doet de KNNV

De natuurvereniging KNNV probeert de inwoners van Delfland enthousiast te maken voor de 3 N's: natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming.

De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland 

Belangstellenden kunnen zich gratis abonneren op KNNV Nieuws; een wekelijkse email uitgave. Stuur een email aan afdelingDelfland@knnv.nl 

Bron: Persbericht KNNV 22 september 2009

Zie ook: Panorama's van de Zeven Gaten: panorama 1 en panorama 2.

09 april 2024